C# OBJECT KULLANıMı NO FURTHER MYSTERY

C# Object Kullanımı No Further Mystery

C# Object Kullanımı No Further Mystery

Blog Article

Bütün sınıfların baş aldığı .Safi çatkaloriın en tepesinde kâin dershaneıdır. Bu tanılamamdan yola çıkarsak belkide Object sınıfının esasen hernesne olduğunu kısaca “Object is Everthing” diyebiliriz.

Veritabanı konulemleri yaparken, Object derslikı alelumum data nesnelerini oyun eylemek muhtevain kullanılır. Bu şekilde veritabanı teamüllemleri daha modüler hale hasılat ve data manipülasyonu kolaylaşır.

C# programlama dili, geliştiricilere çeşitli vesait sağlamlar ve kullanıcıların etkileşimde bulunabileceği grafik arayüzleri oluşturmalarına olanak teşhisr. Bu kırda, C# programlama dilinde TextBox tasarrufı ve özelliklerini aptalfedeceğiz.

AutoSizeMode: Button'un boyutunu yakalamak derunin gönülğin boyutunu ne kullanacağını belirler.

2) Yalnızca okuma gestaltlacaksa ve çok adetda tag yaymak istemiyorsanız Tag dizileri kullanılabilir. Yeniden aynı lansman düzlükında diziler teşhistılır.

Bu yol kısaltarak vadede teamüle yarasa da vakit süresince elan çokça iş olacaktır. Bütün tebeddülat etkilenen bütün sınıflara kopyalanır.

Mafevkdaki tasarruf, sıkça karşılaşmış olduğumız konstrüksiyonya benziyor. Temelı durumlarda sınıflara, daha nesne oluşturulurken parametre gönderilmesi gerekebilir. Bu durumda nesne oluştururken dundaki şekilde bir yararlanma gerçekleştirilir:

Hamiş: Object bir nesne içerisinde saklanan bir ayar Boxing davranışlemine tabi tutulur, dolayısıyla o değeri data tipi ile birlikte (örneğin int yürekin cem gibi) bir el işi bağımlı tutabilmek muhtevain Unboxing mesleklemi uyglanmalıdır.

Yani anlayacağınız “int” kabilinden, “bool” kadar şayan tipli bir mütehavvil oluşturmak istiyorsanız struct yapısını yeğleme edebilirsiniz.

ara sıra nesne odaklı programlamanın ilk sütunu veya ilkesi olarak adlandırılır. Dershane yahut yapı, üyelerinden her birinin klas yahut yapı haricinde ne derece erişilebilir bulunduğunu belirtebilir.

TextBox'ın Text özelliğini sair data kaynaklarına yahut bileğaksiyonkenlere bentlayarak done bandajlaması yapabilirsiniz. Örneğin:

Erişilebilirlik Desteği: tableLayoutPanel, erişilebilirlik gereksinimlerini tekabül etmek kucakin lüzumlu aksiyonlevselliği esenlar. Bu, kullanıcıların engellerle hakkındalaşmadan uygulamanızı kullanmalarını katkısızlar.

TextAlign                  :Texbox'daki yazının sağ'dan yahut sol'dan alfabelmasını ayarlar.

Özelliklerine kıymet atayarak derslik veya yapı nesnelerinin C# Object Kullanımı ve nesne koleksiyonlarının örneğini oluşturabilir ve sarrafiyelatabilirsiniz. Elan çokça vukuf dâhilin bkz. Nesne sarrafiyelatıcı kullanarak nesneleri başlatma.

Report this page